Onnistunut tiimityö ja työelämätaidot

Lähes kolme vuotta sitten kirjoitin tekstin siitä, miten vahvat yksilöt tekevät tiimin ja tämän aamun pohdinnat sopivat hyvin jatkumoksi edelliseen. Vahvistamaan edellistä ja pohtimaan asioita vielä vähän syvemmältä. Lue siis ihmeessä myös aiempi teksti, niin saat paremmin ajatuksistani kiinni kokonaisuutena.

Sisältö tähän kirjoitukseen heräsi, kun juttelin Instagramissa työelämätaidoista ja siitä minkälaisia asioita työssä arvostan.  Lista oli pitkä ja inboksiin kertyi kommentteja lähemmäs sata. Yhden seuraajani kanssa kävinkin pitkän keskustelun siitä, miten työkavereiden toimintatapoja voisi työelämässä muuttaa omalla toiminnallaan. Tämä seuraaja nimittäin koki, että vaikka useinkin työpaikan arvomaailma olisi kunnossa ja työ tuntuisi hyvältä, on niitä jotka käyttäytyvät ikävästi muita kohtaan tai unohtavat esimerkiksi yhteiset säännöt. Puhuvat päälle, jättävät tulematta sovittuihin palavereihin, antavat muiden siivota omat jälkensä vaikka yhdessä olisi sovittu pitää toimisto siistinä, eivät pidä lupauksiaan, syyttävät muita omista virheistään, epäilevät jatkuvasti muiden taitoja, ottavat kunnian muiden työstä ja mitä kaikkea muuta hän esimerkkinä minulle nostikaan esiin. Hän tuntui kokeneen paljon ja pystyin samaistumaan useaan kohtaan hänen viestissään. Olin itsekin tavannut ihan samanlaisia tyyppejä.

Olin jo kirjoittamassa vastausta viestiin kunnes aloin pohtia, että onko näissä asioissa oikeastaan edes kyse työelämätaidoista, vai vain käytöstapojen puutteesta? Eikö työpaikalla meiltä kaikilta pitäisi löytyä ne tietyt käytöstavat ja ylipäänsä työkaverin kunnioittaminen?

Mielestäni työelämässä käytöstavat ovat ihan niitä samoja, joita me tarvitaan kaikissa muissakin tilanteissa. Miksi siis työssä pitäisi hyväksyä yhtään sen huonompaa käytöstä keneltäkään kuin mitä me muutoin hyväksymme? En osaa sanoa vastausta siihen, miten saisi hetkessä opetettua kaikille samat käytöstavat työpaikalla, mutta ainakin näihin on mahdollisuus ottaa kantaa. Aina voi ottaa asian puheeksi koko porukan kesken tai jos ei uskalla suoraan sanoa, voi myös pyytää apua esimerkiksi esimieheltä tai työkaverilta. Ehkä joku muu on huomannut ihan samat puutokset ja kehityskohteet kuin sinäkin? Ehkä joku muukin pohtii, että tiimi tekisi töitä paljon paremmin yhteen, kunhan jokainen kunnioittaisi toisiaan samalla tavalla?

Vuositasolla se tekee jo aika paljon hävittyjä euroja, kun laskee että aina joku tulee myöhässä ja muut odottavat turhaan.Turhia euroja siksi, että joku ei pidä muiden aikaa tärkeänä.

Omakohtaisena esimerkkinä voisin jakaa tilanteen, jonka itse olen kokenut. Meillä oli eräällä työpaikalla muutama ihminen, jotka aina lähtivät kesken palaverin puhumaan puhelimeen. Ovi kävi moneen kertaan ja pyytämättä anteeksi he katosivat. Käsitelty aihe jäi kesken. Samat ihmiset tulivat usein myöhässä ja olivat myös kännykän ääressä palaverin ajan. Kun otin asian esille muun porukan kanssa ja kysyin häiritseekö tilanne heitä, moni kertoi kärsineensä tästä tavasta jo pitkään. He kertoivat kokeneensa, että heidän aikansa ei ole tärkeää ja kun joku naputtaa viestejä samalla kun sinä puhut, häiriintyy myös oma keskittyminen. Itseänikin eniten harmitti se, että aiheita ei käsitelty kunnolla ja piti moneen kertaan toistaa samat asiat. Koin, että aikaa kuluu valtava määrä kaikilla hukkaan, jos palaveri alkaa aina 5-10 minuuttia myöhässä. Vuositasolla se tekee jo aika paljon hävittyjä euroja, kun laskee että aina joku tulee myöhässä ja muut odottavat turhaan. Turhia euroja siksi, että joku ei pidä muiden aikaa tärkeänä.

Aiheesta puhuttiin laajemmin ja kaikeksi onneksi tilanne parani. Ei täysin, mutta parani kuitenkin ja hyvä näin. Kaikki kun eivät valitettavasti opi toimimaan tiimin eteen vaikka kuinka yhdessä sovittaisiin että nyt on uudet pelisäännöt käytössä. Käytöstapoja ei selvästi opita enää siellä työpaikalla, vaan pohja opitaan jo lapsena kotoa. Vaikea siinä on jääräpäälle kertoa, että hei laita se kännykkä palaverin ajaksi pois, jos hän ei millään usko eikä näe syytä miksi niin pitäisi toimia. Aikuinen ihminen tekee omat päätöksensä ja jos hän kokee että muiden aikaa voi tuhlata ja istua itsekin turhaan palaverissa vain istumisen vuoksi, niin siinähän sitten istuu. Ehkä hänkin vielä joskus oppii, että on parempi kuunnella ja olla läsnä.

Vai olisiko teistä oikea ratkaisu jättää hänet kutsumatta palaveriin? Että hän saisi keskittyä muualla kännykkäänsä?

Olen sitä mieltä, että normaalit käytöstavat pitäisi löytyä meiltä kaikilta ja kuten jo aiemmin pohdin, eivät ne ole mitään erityisiä työelämätaitoja, vaan puhtaasti käytöstapoja. Meidän kuuluu kunnioittaa toisiamme työssä ja pyrkiä aina tekemään töitä yhdessä. Jos tiimi on päättänyt että pidetään viikoittain palaveri, niin sinne mennään yhdessä. Jos sovitaan, että tehdään jokin muutos työtapoihin, se tehdään. Soolotanssille on ihan oma paikkansa, tiimityö on tiimityötä.

Mitä jos kouluissa opetettaisiin enemmän työelämätaitoja?

Koen saaneeni kotoa todella hyvän kasvatuksen mitä tulee käytöstapoihin ja vaikka joskus lapsena tiukka kuri tuntui kamalalta, nyt olen siitä kiitollinen. Olen luotettava työkaveri, kohtelen muita aina hyvin ja autan työkaveria jos vain millään osaan. Yöunetkin jäävät heti välistä jos jotain on tekemättä mitä olen muille luvannut tehdä. En esimerkiksi voisi lähteä lomalle, jos tiedän luvanneeni hoitaa jotain toisen työpöydältä pois sillä aikaa. Tuntuisi kamalalta antaa toisen palata lomalta takaisin töihin ja vain todeta, että ”sori joo, en tehnytkään sitä. Oliko se muka niin tärkeää?”  Ja kyllä, tämänkin tilanteen olen kokenut ja ollut pulassa kun työ ei ollutkaan tehty. Toinen koki ettei hänellä ollut mitään vastuita asian suhteen. Eihän työ hänen ollut, se oli alunperin minun. Unohtaminen on sitten asia erikseen, mutta se että jättäisi jotain tekemättä tuntuu laiminlyönniltä ja toisen työn arvon aliarvioinnilta. Lupaukset pidetään ja jos mokaa ja unohtaa, sitä pyydetään anteeksi. Edelleen normaaleja käytöstapoja, eikö?

Tämän aamun aamiaispöydässä tuli juteltua ystävien kesken tästä aiheesta pitkät pätkät ja heitin ilmoille idean; mitä jos kouluissa opetettaisiin enemmän työelämätaitoja? Jo nuorena oppisi minkälaisia taitoja työ vaatii ja miten käytöstavat kuuluvat myös työelämän tärkeimpiin taitoihin. Tämä lisäisi jo nuorena ymmärrystä työtä kohtaan ja opettaisi miksi työtä tehdään yhdessä ja ehkä harjoitusten kautta opittaisiin minkälaisia tuloksia syntyy vahvalla tiimityöllä. En tiedä onko tällaista opetusta jo kouluissa, mutta ehdottomasti pitäisi olla. Valmistavaa opetusta työtä ajatellen, valmistavia oppeja toisia kunnioittaviin työelämätaitoihin.

Jos joku ei työelämässä kunnioita muita ja käyttäytyy huonosti, on aina tehtävä jotain. Voiko nimittäin vahvaa tiimiä syntyä missään tilassa, jos jo pohjaltaan homma ei toimi? Jos kunnioitusta ei löydy yhteisiin päätöksiin, ei sitouduta yhteiseen työkulttuuriin ja toimitaan täysin mielivaltaisesti. Ei siinä auta ammattitaito tai omista toimista viestiminenkään, jos ei sitä kaikkea tehdä yhdessä ja yhteisillä säännöillä.

Asioista vain pitää osata puhua ääneen ja kertoa, jos joku on pielessä. Voimme yhdessä oppia toimimaan paremmin ja kohdella toisiamme niin, että jokaisella on hyvä olla.

Loppuun on todettava, että ei mikään työpaikka ole koskaan täydellinen. Me kaikki käyttäydytään luultavasti joskus huonosti toisen silmissä ja vahingossa saadaan joku tuntemaan itsensä ulkopuoliseksi tai vaikka kokemaan että tiimi ei tee yhteistyötä. Meillä kaikilla on taustalla oma historia ja tapa reagoida eri tavalla. Meillä kaikilla on liikaa kangistuneita tapoja ja saatamme puhua aiheesta joka satuttaa toista, ihan vahingossa. Eikä se ole välttämättä kenenkään vika. Tästä syystä asioista vain pitää osata puhua ääneen ja kertoa, jos joku on pielessä. Voimme yhdessä oppia toimimaan paremmin ja kohdella toisiamme niin, että jokaisella on hyvä olla.

Lähtökohtaisesti tulisi aina ajatella, että työkaveri toimii parhaansa mukaan ja yhteistä maalia kohti. Ei siinä ole epäilylle sijaa, pitää osata luottaa. Siinä vaiheessa meidän pitää avata suumme, jos joku ei ole hyvin. Jos homma ei toimi, opetellaan miten se voisi toimia. Jos joku esimerkiksi tulisi mulle sanomaan, että olen käyttäytynyt tiimin toimitapoja vastaan tai esimerkiksi loukannut jotain puheillani, olisi tottakai aika katsoa peiliin – miten voisin toimia ensi kerralla paremmin? Miten muutan toimintaani, että tiimi olisi seuraavalla kerralla vahvempi? Koska kyllä, minun toiminnallani on suuri merkitys lopputuloksen suhteen. Jokaisen meistä toiminnalla on.

Muistakaahan pohtia omaa käytöstä ja toimintaa ajoittain kriittisin silmin ja kyselkää myös palautetta siitä, miten hommat töissä on sujuneet. Joskus sitä voi itsekin sokeutua omalle käytökselleen ja on hyvä saada ulkopuolisen silmin kuulla, miten itse pelaa tiimin kanssa maalia kohti. Palaute voi joskus sattua, mutta toisaalta siitä myös kehittyy. Oppii uusia taitoja ja tiimi vahvistuu entisestään.

Kunnioittavaa tiimityötä toivotellen, 

Marissa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s