Intohimoinen somevaikuttaja

Moi, minä olen Marissa, intihimoinen somevaikuttaja.

Kun tutustun uuteen ihmiseen, saan lähes aina kysymyksiä siitä, miten mulla on niin paljon seuraajia somessa ja miten pystyn antamaan niin paljon aikaa tuntemattomille ihmisille. Instagram se kai eniten aina herättää mielenkiintoa, aktiivisuuteni siellä ja omien ajatusteni jakaminen avoimesti. Jokainen kun ei ole valmis puhumaan ääneen kameralle, eikä käyttämään siihen aikaansa päivittäin.

Lisäksi usein kysytään, että mistä keksin niin paljon puhuttavaa videoille? Niin, mistähän se kaikki kumpuaa. Arjesta, elämästä ja ajatuksista nyt ylipäänsä. Jokaisella meistä on ajatuksia ja vaikka me ei sitä aina muisteta, niin meistä jokainen käy läpi päivittäin ihan samoja haasteita ja tunteita, vaikkei niistä ääneen aina puhuttaisi. Ja näistä ongelmista ja tunteista puhun itsekin somessa. Jotta jokainen ymmärtäisi, ettei ole ajatustensa kanssa yksin. Jotta jokainen saisi vertaistukea edes yhteen ongelmaan tai huomaisi varjojen keskellä valon säikeen. Ehkä heräisi ajattelemaan asioista toisin. Mieluiten päivittäin.

Eikä syynä somen käyttööni ole julkisuuden halu tai halu saada suuri määrä seuraajia. Tahdon olla somessa näkyvillä oikeastaan yhden syyn takia. Tahdon olla vaikuttamassa ihmisten ajatuksiin ja inspiroida heitä nauttimaan arjestaan, ihan joka päivä. Tahdon, että jos joku ryhtyy seuraamaan tiliäni, hän myös saisi siitä irti jotain.

Näin minusta tuli somevaikuttaja

Tieni somevaikuttajaksi alkoi jo vuosia sitten. Olen kirjoittanut nyt lähes kuusi vuotta blogiani Sairaan kaunis maailma. Se on vienyt aikaani satoja tunteja ja tuonut hyvää oloa siinä ohella varmasti ihan yhtä monta tuntia. Kirjoittaminen on itselleni sielun parasta terapiaa, mutta niin on myös toisten auttaminen. Alkujaan lähdin blogiani kirjoittamaan sillä ajatuksella, että tahdon jakaa ylitsepursuavaa intoani terveellisiä elämäntapoja kohtaan, myöhemmin huomasin nauttivani eniten siitä, että pääsin keskustelemaan lukijoiden kanssa erilaisista aiheista. Sain jakaa omia kokemuksiani haasteista joita olen elämässä kohdannut. Nopeasti syntyi vakiintunut lukijakunta ja sain viikoittain viestejä blogiini tai sähköpostiin siitä, miten tärkeää on että kirjoitan. Ihmiset kiittivät avoimesti sanoistani ja jakoivat henkilökohtaisia ajatuksiaan minulle. Olinhan ottanut aiheiksi niinkin tabuja asioita, kuten masennus, yksinäisyys ja syömishäiriöt. Aiheita, joista tahdoin puhua rehellisesti ja suoraan.

Blogini tavoittaa kaikenikäisiä ihmisiä ja lukijoita on kuukausittain ollut kymmeniä tuhansia. Olen kirjoittanut blogia myös lehtitalojen alla ja saanut siitä palkkaa, mutta nykyään teen sitä puhtaasti harrastuksena ja omaksi iloksi, sillä liian suuri lukijamäärä alkoi tuntua tiettyinä vuosina todella painostavalta. Kuten sanoin aiemmin, en tahdo julkisuutta, vaan tahdon olla vaikuttamassa. Tällä hetkellä blogi on jäänyt hieman taustalle ja olenkin vaikuttamassa enemmän Instagramin puolella. Siellä videoitani katsoo päivittäin noin 3000 ihmistä ja seuraajia on yli 5000.

Mielestäni somevaikuttaja ei ole välttämättä se, jolla on seuraajia ainakin miljoona ja nimi lehden kannessa. Mielestäni vaikuttaja on se, joka todella saa vaikutusta aikaan. Somevaikuttaja on se,  jonka sanoma tai tekeminen saa ihmisissä aikaan muutoksen. Joko ajatuksissa tai siinä, miten toimii.

Instagram on itselleni se pääkanava, jonka kautta tahdon näkyä. Jaan ihmisille aamujeni iloa, puhun asioista joista muut eivät välttämättä puhu ja yritän välillä vähän ravistella ihmisiä ajattelemaan asioita uudelta kantilta. Pääasiallinen ajatukseni on kuitenkin se, että tahdon inspiroida ihmisiä parempaan arkeen ja löytämään elämästä ne pienet ilot ja onnellisuuden tunteet. Tahdon näyttää, että työstään saa nauttia, kaiken ei tarvitse olla elämässä niin vakavaa ja unelmiaan saa tavoitella. Meillä ihmisillä kun on tapana keskittyä liikaa negatiivisuuteen ja se kierre pitäisi katkaista. Paha olo leviää nopeasti, siksi tahdon levittää aivan päinvastaista energiaa ympärilleni. Hyvää oloa ja kiitollisuutta elämää kohtaan.

Kohteeni ovat pääosin nuoret naiset, mutta nykyään äitiyden myötä myös muut äidit. Tiedän, että elämässä on vaikeita aikoja ja asioita, joita on haastavaa käsitellä siellä omassa mielessä. Eikä lähellä ole välttämättä ketään joka kuuntelisi, joten tarjoan mielelläni keskusteluseuraa ja vertaistukea. Tahdon voida auttaa eniten heitä, jotka ovat ajatustensa kanssa aivan yksin ja heitä, jotka ovat vahingossa pudonneet negatiivisuuden upottavaan kuoppaan.

Suuri halu auttaa muita

Miksi tahdon niin palavasti auttaa muita ja yrittää saada ne yksinäisimmätkin ihmiset tuntemaan itsensä kuin joku olisi läsnä? Olen ollut sellainen jo pienstä saakka ja olen joskus itsekin ollut yksinäinen. Olen kokenut monia haastavia elämäntilanteita ja rehellisesti sanoen, kukaan ei ole ollut silloin apuna. En ehkä ole osannut sitä pyytää, mutta ei meistä osaa kukaan sinä hetkenä, kun on aivan maassa. Olen myös tyyppinä sellainen, että pidän silmät ja korvat aina auki, enkä ole välttynyt näkemästä todella ikäviä tapahtumia ympärilläni. Osaan myös lukea hyvin ihmisiä ja heidän tunnetilojaan, sanoja ei aina tarvita. Siksi pystyn samaistumaan niin nopeasti toisten tunteisiin ja tahdon kaikin voimin olla auttamassa, jos siihen mitenkään pystyn.

Mistä sitten tiedän olevani somevaikuttaja? Parhaat kiitokset ”työstäni” tulevat viestien ja tykkäysten muodossa päivittäin. Viime yön aikana oli tullut kuusi viestiä, joissa kiitetään sometilistäni. Vuoden aikana niitä on tullut niin paljon, että en näe mitää syytä miksen antaisi aikaani muille jatkossakin. Jos käytän päivästä viisi tai jopa viisitoista minuuttia Instagramin parissa ja se antaa edes yhdelle ihmisille ajatuksen parempaan elämään tai tuo hymyn huulille, on se ollut sen arvoista. Jos joku kokee mun tehneen hyvää työtä, se on silloin tärkeää.

Kannan ylpeydellä nimeä somevaikuttaja ja vaikka joskus vielä vuosia sitten häpesin puhua omasta blogistani ja tästä aiheesta, nykyään puhun siitä aina ylpeydellä. En huutele siitä, mutta kerron tottakai kun kysytään. En ehkä voi kaikin tavoin auttaa muita, mutta ainakin tätä kanavaa pitkin pystyn vaikuttamaan ihmisten asenteisiin ja onnellisuustasoihin. Omalla tavallani ja tutulla Marissamaisella tyylillä, herkästi ja aiheesta suoraan puhuen. Ketään loukkaamatta.

Instagram tilini löydät nimellä Marissaleh, jos tahdot tulla katsomaan mitä siellä tapahtuu. Laita ihmeessä viestiä, jos eksyit sinne tätä kautta!

Aurinkoa ja valoa jokaiseen päivään, 

Marissa

 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Intohimoinen somevaikuttaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s