Miksi se vielä tekee töitä, vaikka voitti lotossa?

Kuuntelin jokin aika sitten keskustelua, jossa pohdittiin sitä miksi ihmiset edelleen jatkavat töitä, vaikka ei olisi pakko. Kaksi naista ihmetteli kumpikin sitä, että jos voittaa lotossa, niin eikö sillä rahamäärällä jo voi käyttää aikansa johonkin paljon parempaan kuin työntekoon? Miksi jatkaa töitä, jos voisi vaikka maata päivän pitkät Karibian rannalla tai istua ison huvilansa kirjastohuoneessa viskilasi kädessä kuluttamassa vuorokautta uudeksi. Melkein teki mieli osallistua keskusteluun ja avata omaa ajatusmaailmaa, mutta tyydyn tällä kertaa kirjoittamaan sen tänne. Ehkä se tavoittaa jonkun, joka on joskus pohtinut samaa asiaa?

Miksi siis tehdä edelleen töitä, vaikka olisi voittanut lotossa? 

Herää heti ekana ajatus mieleeni, että miksi ei tekisi? En tiedä onko mut sitten jo nuorena kasvatettu nauttimaan työnteosta, vai onko ajatus luonteeseen rakennettu, mutta nautin siitä tunteesta, että olen hyödyllinen ja saan asioita aikaan. Nautin muiden auttamisesta, työpäivän alusta ja kotiinpalaamisesta, työelämän sykkeestä ja kehityksestä. Nautin siitä, että tiedän kulkevani jotain kohti ja kuulun hyvään työporukkaan. Ehkä juuri siksi jatkaisin työtä samaan tapaan kuin ennen, vaikka lotossa voittaisinkin.

Okei, voisihan sitä ryhtyä lottomiljonäärinä tekemään enemmän muunlaista työtä ja keskittyä vain hyväntekoon. Antaa aikansa muiden hyväksi ja hakea niitä kiitollisuuden tuntemuksia siitä, että on hyödyksi heille, jotka apuasi oikeastaan kai kaikista eniten kaipaavat. Työnä se ei olisi samanlaista, mutta varmasti siitä saisi paljon irti. Jopa enemmän. Koska faktahan se monelle on, että hyväntekeväisyyteen ei työn ja perheen ohella ole samoin aikaa kuin olisi vaikkapa lottomiljonäärinä.

Voinhan olla tässä kaikessa väärässä, en ole lotonnut itseäni voittajaksi, joten en todellisuudessa tiedä miltä se tuntuisi ja mitä silloin tapahtuisi. Pakkaisinko tavarat ja veisin itseni ja perheeni johonkin kaukomaille? Maksaisinko vain lainat pois ja jatkaisin elämää normaalisti, ehkä tuhlaamalla kalliisiin huonekaluihin ja ostamalla laukun, jota en tällä hetkellä raaski ostaa?

En tiedä mitä tapahtuisi, eikä sitä oikeastaan tarvitsekaan tietää. Taidan kuitenkin pysyttäytyä näissä ajatuksissa ja haaveilla ajoittain siitä ison rahakasan voittamisesta kuten moni muukin. Olisihan se nyt ihan jees maksaa isot lainat pois ja olla velaton. Voisi paremmilla mielin jatkaa duunia ja olla miettimättä, että riittäähän rahat tulevaisuudessa oman lapsen harrastuksiin ja siihen, jos joskus vaikka lähtee oma työkyky. Koska tulevaisuudestahan ei ikinä tiedä, vain tähän hetkeen voi vaikuttaa ja siihen, että tekee siitä mistä nauttii. Itselleni se suurin nautinto tulee juurikin työnteosta, ei pelkästään rahakirstun päällä istumisesta ja lomailusta.

Tekisitkö sinä töitä lottomiljonäärinä? Jos et, niin miksi näin? 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s