Minkälainen on hyvä työpaikka?

Vuoden lopussa on aina hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään vuoden tapahtumia. Mitä kaikkea on tullut tehtyä, missä kaikessa sitä onkaan onnistunut ja missä elämän osa-alueessa voisi ehkä vielä kehittyä – niin työssä kuin omassa arjessakin. Kiireessä ja keskellä kaaosta kun saattaa helposti tuntua, ettei ole saanut mitään konkreettista aikaan, vaikka todellisuudessa olisi kiivennyt vuoren juurelta aina sinne huipulle saakka ihan huomaamattaan. Mitä tulee työelämään, niin tänään tahdon miettiä sitä, mikä mielestäni tekee hyvän työpaikan. Ajatuksia on koottu vuosien varrelta, monia niistä vahvistettu kuluvan vuoden aikana.

Millainen sitten on hyvä työpaikka?

Olen tehnyt töitä erilaisilla toimialoilla, joten pystyn hieman heijastamaan kokemuksiani eri aloilta yhteen. Vaikka tehtävät ovatkin vaihtuneet vuosien myötä sieltä kermantuoksuisesta konditoriasta aina rekrytoijaksi saakka, olen huomannut, että ei ole olemassa alakohtaisia tapoja tehdä työpaikoista viihtyisiä. On vain olemassa tiettyjä arvoja, joita kunnioittamalla kaikilla olisi tyytyväinen olo ja jokainen tuntisi olonsa arvostetuksi omassa työssään.

Tämä jo valmiiksi luonnosteltu teksti sai kimmokkeen, kun luin viikonloppuna Ari Rämön kirjoittaman tekstin ”Arvostus on läsnäoloa, mutta myös hiljaisuutta”ja olin vaikuttunut. Hän oli osannut kirjoittaa blogitekstiksi ylös juuri ne asiat, joita me kaikki kaipaamme arjessa työpaikalla. Riippumatta alasta tai työtehtävistä. Riippumatta siitä, kuka asiaa pohtii. Sujuvan arjen ja mielekkään työympäristön kannalta kaikista suurin voima ohjaamaan meitä eteenpäin, on juurikin arvostus. Olenkin samaa mieltä Rämön kanssa siitä, että arvostusta ei rakenneta kehityskeskusteluissa, vaan ihan siellä arjessa ja jokapäiväisissä kohtaamisissa.

Kun työntekijä kokee olevansa arvostettu työssään, ei pitäisi olla syytä kysyä, miksi teen täällä töitä. Arvostus tuo työlle pohjan, arvostus on syy lähteä aamuisin tekemään lisää merkityksellisiä tekoja.

Se miksi takerrun juuri sanaan arvostus, johtuu siitä, että mielestäni se on kaikkein tärkein arvo, joka mahdollistaa kaikille hyvän työpaikan. Se sisältää useita eri tapoja toimia ja sen kautta onnistumme luomaan kaikille sen työympäristön, johon jokainen toivoisi pääsevänsä mukaan. Olen aina kokenut tärkeimmäksi asiaksi sen, että tunnen tekeväni tärkeää työtä ja että myös ympärilläni nähdään se. Ystäväni taas mainitsi, että hänelle kaikista tärkeintä on se, että hän saa tarpeeksi vastuuta ja aika ajoin kiitosta tekemästään työstä. Ahkera kun on, eikä koskaan jätä töitään tekemättä. Eräs tuttavani kommentoi aiheeseen, että hänelle tärkeintä on se, että häneen luotetaan. Hän tekee etätöitä ja on äärimmäisen tärkeää, että ihmiset luottavat hänen hoitavan hommansa, vaikka onkin etänä ja kukaan ei ole vahtimassa paljonko hän saa aikaan. Kun mietin näitä asioita, joita ihmisiltä pulpahtaa keskustellessa pintaan, niin eikö loppujen lopuksi kyse olekin aina arvostuksesta? Kun arvostamme kollegaamme, myös luotamme häneen ja annamme hänelle hänen kaipaamansa vastuun.

Hyvässä työpaikassa työntekijä tahtoo tuntea itsensä aina arvostetuksi, sisälsi se sitten mitä piirteitä tahansa. Tämä arvostus sisältää motivoivia työtehtäviä, vapautta ja yhtälailla ansaittua vastuuta. Se sisältää myös ajoittaisen palkan tarkistuksen, koska selvähän se, että kaipaamme tunnustusta tekemästämme laadukkaasta työstä. Arvostus sisältää jatkuvaa palautetta, avointa kommunikaatiota ihmisten välillä ja tiedon jakamista kaikille, ei vain esimiesaseman omaaville ihmisille. Myös he, jotka sitä itse työtä tekevät, pitäisi osallistaa päätöksiin ja heidän kanssaan pitäisi keskustella avoimesti. Ei vain ilmoittaa asioista ja odottaa tuloksia, sillä tällöin vaikuttamisen keinot ovat työntekijällä todella mitättömät. Arvostava ilmapiiri työssä onkin hyväntahtoinen ja jokainen tahdotaan ottaa mukaan yhteiseen toimintaan. Ketään ei tuomita ulkonäön tai aatteiden perusteella – päinvastoin, niistäkin ollaan kiinnostuneita kuulemaan. Arvostavassa ilmapiirissä keskustellaan, tuetaan työkaverin selusta, selvitetään ja arvostetaan jokaisen läsnäoloa ja mielipidettä. Tasapuolisesti.

Mielestäni hyvässä työpaikassa kaikki alkaa arvostuksesta ja päättyy siihen. Johto arvostaa henkilöstöään ja tiimit arvostavat jokaista, joka tekee oman panoksensa onnistuneen työn eteen. Arvostamme samalla myös itse omaa osaamistamme niin paljon, että teemme työmme laadukkaasti alusta loppuun ja otamme muut työhömme mukaan. Luotamme kollegoihimme. Arvostan itse kovasti sitä, että työkaveri tahtoo jakaa asioita kanssani, eikä minulta pimitetä tietoa, vaikka se ei välttämättä olisikaan olennaisin tieto juuri tämän päivän töiden kannalta.

Nämä mainitsemani asiat hyvästä työpaikasta, voivat tuntua sinusta itsestäänselvyyksiltä, mutta kaikille ne eivät ole sellaisia. Monissa työpaikoissa tietoa ei jaeta, eikä työstä anneta kiitosta. Ei luoteta työntekijään, joka taas ei omalta osaltaan tahto antaa täyttä panosta, koska ei saa tekemästään työstä arvostusta. Arvostus on monia asioita, mutta ennen kaikkea se on pohja luottamukselle ja sille, että tahdomme lähteä joka aamu töihin. Silloin työllämme on merkitys ja tahdomme saavuttaa aina vain enemmän. .

Mikä sinulle on tärkeintä hyvässä työpaikassa? 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s