Vahvat yksilöt tekevät tiimin!

Meillä ihmisillä on luonnostaan yhteenkuuluvuuden tunne ja uskon siihen, että kaipaamme myös jokainen ympärillemme tiimiä tukemaan omaa osaamistamme. Kävimme viime viikon afterworkeilla pienellä porukalla keskustelua tiimityöstä ja siitä, miten yksilösuorittajista saataisiin vahvempia tiimin osia. Monet meistä kokivat olevansa vahvoja yksilösuorittajia, mutta totesimme yhteen ääneen, että sitä tiimi kaipaakin – vahvaa suoritusta. Sitä pitää silti tehdä koko tiimin voimin, jolloinka siitä muodostuu tiimityötä. Ei siis tarkoita, että joka asia pitäisi tehdä kimpassa, mutta sitäkin tärkeämpää on tehdä asiat kohti samaa päämäärää.

Tiimin määritelmä on jotakuinkin seuraava: Tiimi on pieni ryhmä ihmisiä, joiden taidot täydentävät toisiaan ja joilla on keskenään yhteinen päämäärä. Jos minulta kysytään, niin jokaisen osuus työstä on yhtä tärkeä ja tämän tulisi olla selkeä asia jokaiselle tiimin jäsenelle. Töitä tehdään kohti samaa maalia ja jokaisen tulisi tietää missä kohti peliä mennään ja mihin seuraava potku kohdistetaan. Emme voi kutsua tiimiä tiimiksi, ellemme keskustele asioista ja sitoudu toimimaan mielessämme se yhteinen määränpää. Tiimityössä on myös luotettava kaikkiin tiimin jäseniin. On luotettava, että jokainen hoitaa työnsä ja että jokainen varmasti myös jakaa tietoa avoimesti. Kun tämä luottamus saavutetaan, on helpottavaa huomata miten paljon tiimityö antaa. Jokainen kunnioittaa toisen osuutta työhön ja töitä tehdään tiiviisti yhdessä. Ei mietitä vain omaa lopputulosta, vaan tahdotaan koko tiimin kesken saada suoritus valmiiksi ja ihailla yhdessä onnistunutta lopputulosta.

Vahvat yksilöt tekevät tiimin.

Vahvat yksilöt tekevät tiimin. Vahva tiimi tukevat toinen toistensa työtä ja kun tiimin jäsenistä otetaan kaikki hyöty irti, päästään odotukset ylittävään suoritukseen. Yksilöllä voi esimerkiksi useinkin olla hyviä ideoita, mutta kun ne esittää omalle tiimille, ne kasvavat nopeasti entistä paremmiksi ideoiksi. Tai huomataan, että jotain osiota pitää muuttaa ja kokonaisuus muodostuu lopulta entistä paremmaksi. Tiimi tarvitseekin vahvoja yksilöitä, jotka ottavat vastuun omasta tontistaan. Tekevät mitä lupaavat ja ammattitaidolla.

Omaa tonttia ei silti saa tuijottaa sokeana, vaan välillä on vilkaistava olkapään yli ja kuulosteltava mitkä muiden fiilikset ovat. Mennäänkö yhä kohti samaa suuntaa? Onko jotain mitä voisin tehdä auttaakseni toisen suoritusta? Olen tehnyt töitä usealla eri alalla, mutta tiimityö on aina ollut elinehto arjen sujuvuudelle ja sille, että päästään tavoitteisiin. Oli kyse sitten leipomosta tai toimistosta, jossa tehdään koko maan kattavia softaprojekteja, on tärkeää voida luottaa omaan tiimiinsä.

Ongelmia tässä kaikessa luo se, että nykypäivän kilpailuyhteiskunnassa monille tuntuu olevan tärkeää vain se oma suoritus. On tärkeää edetä omalla urallaan ja koska kilpailu on valtava, on myös näytettävä oma paikkansa entistä vahvemmin. On oltava jatkuvasti enemmän ja tuotettava suurempia ja laadukkaampia tuloksia. Helposti käy niin, että nostetaan omaa suoritusta jalustalle ja kerrotaan, mitä juuri minä olen tehnyt. Korostetaan vain omaa osaamista.

Tiimityö vaatii meitä vahvoja yksilöitä ja avointa kommunikaatiota. Siinä vaiheessa, kun joku miettii vain omaa suoritustaan ja tahtoo saada vain sen ”oman projektinsa” valmiiksi, ollaan menty jo ohi yhteisen tavoitteen. Joko viestintä tiimin kesken on pielessä tai sitten yksi jäsenistä ei ole sisäistänyt yhteistä päämäärää. Kun yksi tiimin jäsen jättää muut yksin ja lähtee paahtamaan pitkin omaa latuaan, tuntevat muut olonsa petetyiksi. Tiimihenki alkaa rakoilla ja samalla syntyy epävarma olo. Luottamus toisen tuesta katoaa. Vahvoista yksilöistä jokainen alkaa pikkuhiljaa suorittaa vain omaa tonttiaan. Ei ole enää meidän projektiamme, on vain minun projektini tai sen jonkun muun työt. Hyötyykö yritys sitten tällaisista projekteista, joissa yhden laadukkaan ja pitkään pureskellun tuotoksen sijasta on yksi vähän sinne päin suoritettu tuotos? Voin kertoa, ei hyödy. Mennään pitkälle metsään.

Kun jokaiselle annetaan vapaus olla oma itsensä, kunnioitetaan toisen ammattitaitoa ja luotetaan jokaisen suorittavan täydellä sykkeellä, syntyy vahva tiimi

Me ihmiset olemme kaikki erilaisia ja harvoin löytyy tiimiä, jossa jokainen olisi samanlainen. Tiimi ei ole välttämättä kaveriporukka, mutta sitä se parhaimmilllaan on. Ja onhan meissä kaveruksissakin aina eroja ja ne eroavaisuudet vahvistaa toisiaan. Kun jokaiselle annetaan vapaus olla oma itsensä, kunnioitetaan toisen ammattitaitoa ja luotetaan jokaisen suorittavan täydellä sykkeellä, syntyy vahva tiimi. Usein tässä tilanteessa myös syntyy upeita tuloksia, joihin jokainen uskoo ja tahtookin panostaa. Lopulta, kun työ saadaan valmiiksi, sitä juhlitaan yhdessä. Lopputulos on jokaiselle yhtä tärkeä ja jokainen kokee tehneensä hyvää työtä. Tasapuolisesti.

Afterworkkien keskustelu päättyi siihen, että jokainen meistä lupasi jatkossa itse omalla työllään edistää tiimityötä ja yrittää toimia entistä avoimemmin omalla työpaikallaan. Lupaisitko sinä tehdä saman? Lupaisitko tuoda oman vahvan suorittamisesi osaksi entistä vahvempaa tiimiä? Lupaisitko jakaa tätä ajatusta myös koko firmalle, jotta tiimienkin rajat rikkoutuisivat ja syntyisi entistä avoimempi työympäristö?

Loppuun tahdon vielä jakaa viime viikon kohokohdan, josta tämäkin teksti sai oikeastaan alkunsa: ”Marissa me tehtiin tosi hyvää duunia, hyvä me!” Aivan mahtava lausahdus, joka jäi kaikumaan mieleen pitkäksi aikaa. Niinpä, hyvä me. Ei minä, minä, minä, vaan Me.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Vahvat yksilöt tekevät tiimin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s